Spotkanie w ramach projektu "Polskie mięso" - Stawiam na wołowinę

3 listopada 2022 roku w ramach projektu Związku „Polskie mięso” – Stawiam na wołowinę- gościliśmy w ACE Akademię Kulinarną Marcina Budynka.
Pan Marcin Budynek w wykładzie scharakteryzował najpopularniejsze rasy bydła, opisał wyróżniki kulinarnego mięsa wołowego oraz opowiedział wiele ciekawostek i praktycznych porad dotyczących sporządzania potraw z wołowiny. Następnie dietetyk Pani Judyta Szymkowiak przedstawiła aspekt dietetyczny opisując jakie bogactwo składników odżywczych kryje się w wołowinie.
Po prelekcji uczniowie klasy II g przeszli profesjonalne szkolenie z zakresu obróbki technologicznej mięsa. Pod czujnym okiem mistrzów Pana Marcina Budynka, Pana Mateusza Poniatowskiego i Pana Kamila Babkowskiego wyczarowali smakowite, oryginalne i kolorowe potrawy.
Po zakończeniu projektu uczestnicy otrzymali certyfikaty i prezenty niespodzianki.